Chlieb z domácej pekárne

Je to asi najľahší spôsob ako si upiecť doma svoj vlastný chlieb. Hovorí sa, že zmesi na chlieb sú plné éčok. Vy si ale nemusíte tieto zmesi kupovať. Pripravte si ich len z droždia, vajcia, vody, múky a soli. Dnešné rožky majú veľké množstvo všelijakých emulgátorov. Váš chlieb bude obsahovať len to, čo do neho dáte.
Aké sú mýty o chleboch pečených v domácej pekárni?

chléb

Chlieb nemá skoro žiadnu kôrku.
Každé pečivo má svoju kôrku, ktorá vzniká pri pečení. Aj chlieb upečený v domácej pekárni ju má, len kvôli konzistencií chleba ju nemá takú, aké ju majú chleby z obchodu. Samotný chlieb nie je taký suchý, pretože pri klasickom pečení z chleba uniká vlhkosť, zato v domácej pekárni je chlieb uzavretý.

Neoplatí sa to, lebo domáci chlieb je drahý na výrobu, ako ten, ktorý len kúpim v obchode.
Áno, suroviny sú drahé, elektrina je drahá, čas je drahý. Ale nemusí to platiť, hlavne keď pečiete domáci chlieb v pekárni často. Pokiaľ si chlieb robíte len zo základných surovín, nemala by vás príprava  v takomto prípade vyjsť draho .A ak vás baví piecť, no po práci zvládnete len niečo naozaj jednoduché, tak domáci chlieb je to pravé.

tmavý chléb

Kupované už zamiešané zmesi sú zbytočne predražené a obsahujú samé éčka.
Výhodou už pripravených zmesí je to, že príprava je neuveriteľne jednoduchá. Stačí len vysypať zmes do pekárne, doliať vodu a chlieb sa robí aj sám. Je to predovšetkým dobré pre začiatočníkov alebo ľudí, ktorí nemajú čas, neskôr sami môžu postupom času prejsť k výrobe vlastného cesta. Aféra s pridávaním éčok do zmesí na pečenie veľmi ovplyvnila ľudský úsudok a názory na tieto produkty. Jednoducho si pripravte svoje cesto a nemusíte sa obávať.

To nie je chlieb, ale skôr koláč, čo chutí ako chleba
Je pravdou, že chlieb sa vzhľadovo ani chuťovo moc nepodobá chlebom z obchodu. Ľudia, ktorý raz  jedli takýto chlieb sa delia do dvoch táborov. Tí čo si ho obľúbili a tí, ktorým nechutil a ďalej rozširujú tieto mýty o chlebe z pekárne.

Ohodnoťte příspěvek