Nealkoholické drinky pre šoférov na vašej oslave

Na každej rodinnej oslave, či párty s priateľmi sa nájde minimálne jeden človek, ktorý nepije alkohol. Niektorí musia ráno vstávať do práce, na iných zas vyšlo miesto šoféra. Na týchto hostí, by ste ale určite nemali zabúdať. Minerálka, nealkoholické pivo, alebo kola, však nie sú tie „naj“ veci, ktoré im môžete ponúknuť. Preto im vyskúšajte pripraviť chutné drinky bez kvapky alkoholu.

koktejl
 
VIRGIN PINA COLADA
 
Tento recept je náhrada klasického nápoja Pina Colada, ale samozrejme bez alkoholu.
Na jeho prípravu budete potrebovať :

  • dva centilitre kokosového sirupu
  • štyri centilitre smotany
  • pätnásť centilitrov ananásového džúsu
  • čerstvý ananás ( ten budete potrebovať na ozdobenie)
  • čerešňu, alebo iné drobné ovocie na ozdobenie

 
Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie, okrem ovocia na ozdobenie, nalejete do shakeru. V ňom ho poriadne pomiešajte aspoň minútu. Takto sa smotana pekne napení, takže drink bude mať krásne nadýchanú konzistenciu. Potom, ako ho vlejete do pohára, na jeho vrch umiestnite ananás a druhý druh ovocia ako ozdobu.
 
TIP:Ananás môžete nakrájať, alebo nastrúhať nadrobno. Potom ho pridajte do nápoja, nie len ako ozdobu. Takýto nápoj ocenia všetci milovníci ovocia.
 
pina colada

MISH MASH
 
Tak tento nápoj ohúri každého milovníka citrusov. Na jeho prípravu si pripravte:

  • šesť centilitrov ananásového džúsu
  • šesť centilitrov grapefuitového džúsu
  • šesť centilitrov pomarančového džúsu
  • dva centilitre kokosového sirupu
  • čerstvý pomaranč
  • čerstvý ananás

 
Aj v tomto prípade zmiešate všetky suroviny okrem čerstvého ovocia. Poriadne ich pretrepte aj spolu s ľadom a nalejte do pohárov. Ovocie poslúži na dekoráciu. V lete nezabudnite na extra dávku ľadu, ktorý vložíte priamo do pohára. Do nápojov sa najlepšie hodí ľadová drť.
 
TIP: Ak má niektorí z vašich hostí naozaj rád kokos, môžete na vrch drinku nasypať ten strúhaný. Neprežeňte to však s množstvom, pretože príliš veľa kokosu prebije chuť ostatných ingrediencií.

3.2
05