Praktické a štýlové posuvné sklenené dvere

Ťažké, nepraktické, drevené dvere, ktoré sa čo i len pri jemnom prievane hlasno zabuchnú a o ktorých vyčnievajúce kľučky sa neustále niečo zachytáva už majú svoju slávu za sebou. Dnes sa do interiérového dizajnu vkladá oveľa viac estetického cítenia so zmyslom pre detail a praktickosť. Vo veľa moderných budovách môžete nájsť posuvné sklenené dvere, ktoré dokonalo spĺňajú kritériá modernej architektúry, ktorými sú najmä funkčnosť a otvorenosť. Okrem toho, že tieto dvere sú moderné a štýlové a na rozdiel od klasických dverí nie sú hlučné, pomôžu vám tiež opticky zväčšiť váš priestor a umožňujú voľný prechod svetlu. Jedinou nevýhodou týchto dverí oproti tým klasickým je ich údržba, nakoľko na skle bývajú viditeľné stopy po dotyku, a preto ich pravdepodobne budete musieť raz za čas utrieť.

posuvné sklenené dvere

Sklenené posuvné dvere sa vyrábajú zo špeciálneho vysoko odolného bezpečnostného skla určeného práve na tento účel, takže sa nemusíte báť, pretože tieto dvere sa len tak ľahko nerozbijú. Je na vás, v akom prevedení si vyberiete sklo na dvere. To môže byť číre, matné alebo si naň môžete dať aplikovať pomocou pieskovania, či tlačou priamo na sklo rôzne motívy, či grafické prvky. Číre sklo je skvelé na optické prepojenie a presvetlenie priestoru a to matné vám zas dopraje väčšie súkromie. Je taktiež na vašej preferencii, aké kľučky, madlá alebo iné doplnky si želáte mať na vašich dverách.

ukotvenie posuvných sklenených dverí

Ak sa rozhodnete použiť takéto dvere, mali by ste myslieť na niekoľko vecí vopred. V prvom by ste samozrejme mali vedieť, aké rozmery dverí potrebujete. Sklenené posuvné dvere bývajú osádzané do otvoru na ne určenom a siahajú od podlahy až takmer po strop. Preto treba zohľadniť vhodnosť umiestnenia týchto dverí do vášho priestoru na základe stavebných otvorov a do úvahy by ste mali brať aj nosnosť stien, stropu a podlahy. Týmto všetkým premenným sa totiž môže prispôsobiť kotvenie dverí.