Sú denníky a každodenné zapisovanie si stále trendy?

V dobe, keď neexistovali e-maily, sociálne siete a iné, bolo písanie listou bežnou formou komunikácie. Dnes to už upadá a ručné písanie taktiež. Aj v niektorých školách už nahrádzajú zošity počítače a písanie na klávesnici. Určite sa však stále nájde pár ľudí, ktorí preferujú starú klasiku.

blok

A čo tak denníky?
Malé zošity s milou potlačou, ktoré skrývajú vaše spomienky a u niekoho možno aj tie najväčšie tajomstvá. Denník si píšu ľudia, ktorí majú vzťah k písaniu. Musí ich to aspoň trochu baviť, inak by to nerobili. Možno si niekto vedie denník v elektronickej podobe, dáte mi však za pravdu keď budem tvrdiť, že klasiku nič nenahradí.

Len tak si večer sadnúť, prelistovať novučičkým zošitom a pustiť sa do toho. Opísať svoj deň, veci, ktoré vás potešili, alebo ktoré vás, naopak, nahnevali. Ako malé dievčatá si väčšina z vás niečo do zošitov čarbala, neskôr zapisovala mená svojich prvých lások a najlepších kamarátok. Kto sa však k tomu vráti aj v dospelosti?

tužka

Z módy to určite nevyšlo. Iba vy si určujete, čo je pre vás trendy. Ak je písanie vašou „šálkou kávy“, len do toho! Vedieť o tom budete predsa len vy, možno vaši najbližší. Niet sa začo hanbiť.

Samozrejme, niektoré dni sú naozaj stereotypné a možno je pre vás zbytočné si niečo zapisovať. Popri práci, možno deťoch, nie je čas každý deň si niečo neustále písať. Zapisujte si tak len tie udalosti, ktoré sú pre vás významné, výnimočné a ktoré si chcete pripomínať neustále dookola.
Ak ste vášnivým cestovateľom, zaobstarajte si cestovateľský denník. Dni prežité v iných krajinách, spoznávanie nových kultúr a ľudí s odlišnými hodnotami stoja za to!

diář

A raz, keď budete z kresla sledovať svoje vnúčatá, im tento denník ukážete a prečítate im svoje zážitky. Niekedy možno nebudete veriť, že sa to naozaj stalo, ale budete vďačný za to, že to máte všetko poznačené pre budúce generácie.